Nieuws

Chinook ATLANTA – De Korean Forest Service heeft tijdens de Heli-Expo 2023 een Columbia Model 234 Multi-Mission Chinook besteld voor onder meer brandbestrijding, transport en rampenbestrijding.

De helikopter zal een van de eerste nieuwbouwexemplaren zijn van het heavy-lift-model dat vervaardigd wordt bij Columbia Helicopters, De helikopter krijgt nieuwe functies waaronder een glass cockpit, motorbewaking en compatibiliteit met nachtkijkers om piloten te helpen in verslechterde visuele situaties.

Volgens het contract dat dinsdag (7 maart) op de Heli-Expo-show werd aangekondigd, zal het in Oregon gevestigde Columbia ook de Koreaanse piloten en monteurs opleiden. Het zal ook onderdelen, speciaal gereedschap en grondondersteuningsapparatuur leveren.

Model 234 ’s werelds grootste standaard transportcategorie, multi-mission, super heavy-lift helikopter. Het kan ladingen tot 12,5 ton heffen, met interne en externe liftopties. Ook kunnen er tussen de 19 en 44 passagiers mee.

Het huidige contract is het resultaat van Columbia’s hernieuwde nadruk op de productie- en MRO-activiteiten voor de 234 en Vertol 107-II helikopters, de commerciële versies van Boeing’s CH-47 Chinook en CH-46 Sea Knight. Sinds begin dit jaar heeft het deals gesloten voor Vertol 107-II’s met HeliSwiss International en het Koreaanse Daejin Air

Het 65-jarige bedrijf exploiteert zelf een mix van die typen, waaronder de 234 VT- en LR-modellen onder contracten voor activiteiten als brandbestrijding en houtkap.

In 2022 behaalde Columbia zijn eerste rechtstreekse verkoop met contracten voor een paar CH-47D-modellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.