Nieuws

AUGSBURG – AutoFlight claimt een wereldrecord voor de langste vlucht met een eVTOL-vliegtuig op een enkele elektrische lading. Op 2 maart 2023 meldde het bedrijf dat zijn nieuwste generatie 4-prototype 250,64 kilometer (156,65 mijl) heeft gevlogen, wat iets meer dan drie kilometer meer is dan de afstand die het prototype van Joby Aviation tijdens een testvlucht in juli 2021 aflegde.

De Generation 4-vlucht vond plaats op de ontwikkelingslocatie van AutoFlight in Augsburg in Zuid-Duitsland op 23 februar 2023. Het nieuwste prototype van het vierzits Prosperity I-ontwerp van de in China gevestigde groep werd op afstand bestuurd terwijl het 20 circuits van een vooraf gedefinieerde vliegbaan voltooide.

In juli 2021 vloog Joby zijn prototype 154,6 mijl (247,36 kilometer), waarbij hij een uur en 17 minuten nodig had om 11 ronden van een vooraf bepaald circuit af te leggen. Het voerde die vlucht uit op de Electric Flight Base van het bedrijf in Big Sur, Californië.

AutoFlight installeerde twee extra elektronische systemen van ForeFlight en Stratus GPS om samen te werken met de eigen. Het bedrijf zei dat het de vlucht als een belangrijke mijlpaal beschouwt in haar inspanningen om EASA typecertificering in 2025 te behalen en om te bewijzen dat het vliegtuig in staat is om commercieel te opereren in sectoren tot 250 kilometer en met snelheden boven 200 km/h.

De Chinese fabrikant heeft op de luchthaven van het Duitse Augsburg een Europese testfaciliteit geopend. Op deze manier hoopt de fabrikant de vierpersoons AutoFlight V1500M eVTOL versneld op de Europese markt te kunnen introduceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.