Nieuws

ROME – Het Australische Toll Helicopters heeft bij Leonardo twee AW139 helikopters bijgesteld. Beide helikopters zullen hand-en-spandiensten verrichten voor de Australian Defence Force (ADF).

Toll’s vloot telt momenteel drie AW139’s die momenteel een reeks activiteiten ondersteunen, waaronder training van piloten en vliegtuigbemanningen, ondersteuning van nutsvoorzieningen bij ADF-oefeningen en noodhulp- en rampenbestrijdingsmissies

De nieuw aangeschafte AW139’s zullen de contractlevering van Toll Helicopters ondersteunen in twee programma’s,: een Crash Response Helicopter Service voor het 1st Aviation Regiment in Darwin en het Army Commercial Helicopter programma dat momenteel is gebaseerd op het 5th Aviation Regiment in Townsville.

Beide helikopters zullen in de tweede helft van 2023 worden geleverd vanuit Leonardo’s Vergiate eindassemblagelijn in Italië en brengen Toll’s vloot van AW139’s op een totaal van twaalf. Toll Helicopters biedt gespecialiseerde bedrijfskritische helikopterdiensten en trainingen voor de overheid, defensie en de civiele sector.

Foto: Toll Helicopters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.