Nieuws

EGGENFELDEN – De Duitse vliegtuigproducent ScaleWings Aircraft heeft de afgelopen vier weken vijf SW-51 Mustangs op 70 procent van de ware grootte verkocht. De serienummers SN 018, SN 019, SN 020, SN 021 en SN 022 werden daarbij vastgelegd.

De nieuwe vlootleden komen uit Amerika (3x), Canada en Nederland. Vier vliegtuigen zijn “Quick Build Kits” en één is een “Build Assist Ready-to-Fly”. Eind februari 2023 maakte SW-51 SN 004 de eerste vlucht boven Duitsland. Het toestel werd door een klant geassembleerd als onderdeel het Build Assist-programma – “Build Your Legend” voor de categorie experimentele amateurbouw. Het is ook de eerste SW-51 Mustang met een Duitse registratie: D-ESUI.

Een kit bevat alle koolstofvezel (romp)onderdelen waarin meer dan 100.000 details zijn verwerkt, vleugels, besturingssystemen, met leer beklede stoelen en een elektrisch aangedreven intrekbaar landingsgestel. Het toestel heet een MTOW van 750 kg en een tankinhoud van 2 x 50 l.

Optioneel leverbaar zijn een Rotax 915iS blok met MT-4 propeller en avionica in de vorm van een Dynon HDX of Garmin G3X cockpit.

De eerste vlucht met een SW-51 vond plaats op 20 mei 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.