Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters en de Aerochemflot luchtvaartalliantie gaan werk maken van de ontwikkeling van een voor landbouwtaken geschikte Kamov Ka-226T. De nieuwe helikoptervariant moet in 2025 op de markt komen en gaan dienen als vervanging van Antonov An-2 vastevleugel vliegtuigen en Mi-2-helikopters.

Volgens Russian Helicopters kan de compacte Ka-226T opereren vanaf kleine, onvoorbereide locaties en dankzij zijn veelzijdigheid kunnen operators downtime buiten het seizoen vermijden. Indien nodig kan de helikopter eenvoudig worden omgebouwd tot een ambulance, ingericht worden voor zoek- en reddingsoperaties, of fungeren als vracht- of passagiersvariant

De nieuwe helikopter heeft twee 630 pk sterke VK-650V turboshaftmotoren, gewijzigde rompgeometrie, verbeterde aerodynamica en meer cockpit ergonomie. De hoofdrotorkolom is gemoderniseerd, er is een mechanisme voor het inklappen van de bladen geïntroduceerd waardoor de helikopter ook met schepen mee kan.

De behoefte aan dergelijke helikopters in Rusland waarbij tussen 2025-2030 de levering van 80 Ka-226T’s voor de landbouw wordt voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.