Nieuws

Phenom 300E blijft uitstekend verkopen

MELBOURNE – Volgens de General Aviation Manufacturers Association (GAMA) is de Phenom 300-serie van Embraer voor het elfde achtereenvolgende jaar ’s werelds best verkochte lichte jet.

Embraer leverde in 2022 uit de Phenom 300-serie 59 toestellen af, waardoor de aflevering teller op meer dan 700 staat. De Phenom 300 is in gebruik in 36 landen en heeft bijna 1,8 miljoen vlieguren verzameld.

De meest recente versie, de Phenom 300,E is in staat om Mach 0,80 te bereiken en is in staat om met inzittenden aan boord bij een kruissnelheid van 464 kts (859 km/h) 2.010 nm (3.724 km) te overbruggen inclusief NBAA IFR-reserves.

Bij de in 2018 gecertificeerde 300E is sprake van een avionica-upgrade met een Runway Overrun Awareness and Alerting System (ROAAS) evenals windschering voorspelling, eem Emergency Descent Mode, PERF, TOLD en FAA Datacom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.