Nieuws

OBERPFAFFENHOFEN – De tweede Nederlands geregistreerde Dornier 328-110 van NL EASP wordt momenteel als PH-EAB bij Deutsche Aircraft in samenwerking met AeroRescue, Insight en ATS in Oberpfaffenhofen gereed gemaakt voor aflevering.

Executive Airborne Systems & Platforms (EASP) Air kocht in totaal vijf Dornier 328s
kocht in totaal vijf Dornier 328s. Deze zullen onder meer worden ingezet voor Maritime Surveillance, Airlift, MEDEVAC Support en ISR Support Operations onder een in juli 2021 gesloten Frontex contract. Het eerste toestel, de PH-EAE arriveerde in februari 2022 in ons land.

NL EASP AIR is een volledig Nederlandse dienstverlener op het gebied van Maritime Patrol, kustwacht-, Search and Rescue (SAR) en Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (ISR) operaties. Deze ondersteuning vanuit de lucht wordt geleverd met Special Mission Aircraft (turboprops en jets) en geavanceerde sensoren en systemen.

Het bedrijf verhuist binnenkort van Schiphol Oost naar Hangar 5 op Den Helder Airport. Door de uitbreiding is momenteel sprake van meerdere vacatures.

De Dornier 328-110 PH-EAE en PH-EAB (op de achtergrond).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.