Nieuws

BERLIJN – Tecnam en de Mermoz Academy hebben vrijdag (24 februari) tijdens de Pilot Expo Berlin de ondertekening aangekondigd van een contract voor tien Tecnam P-Mentor trainingsvliegtuigen.

De toestellen worden aangeschaft in het kader van een vlootuitbreidingsprogramma en zullen worden ingezet voor zowel de Private Pilot Licence (PPL) als de Multi Pilot Licence (MPL) opleidingen.

De Franse vliegopleider tekende in april 2022 voor drie Sonaca 200 trainingsvliegtuigen besteld en met opties op nog eens drie. Deze toestellen werden achter nooit geleverd omdat moederbedrijf Sonaca amper een maand later de stekker uit de productie trok.

Op basis van recente gegevens en branche benchmarks kunnen vliegopleidingsscholen die Tecnam’s een- en tweemotorige vloten exploiteren tot wel 10 ton CO2-uitstoot besparen voor elke student die afstudeert met een Commercial Pilot License – een reductie van 60% in vergelijking met oudere vloten die Avgas gebruiken 100LL brandstof. (Gebaseerd op 155 vliegtrainingsuren, inclusief 30 uur op de twin.).

De P-Mentor zal ook worden toegevoegd aan de vloot van vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport die er recent ook vier bestelde.

Tecnam leverde van dit in april 2022 geïntroduceerde trainingsvliegtuig er vorig jaar zeventien af.