NieuwsDOHA – Qatar Airways is tot en met het seizoen 2027 wereldwijde partner en officiële luchtvaartmaatschappij van Formule 1 (F1), de top van de autosport en de technologisch meest geavanceerde races ter wereld.
 
De luchtvaartmaatschappij kondigde de uitbreiding van haar portefeuille van sportpartnerschappen aan tijdens een evenement in Doha. Naast het wereldwijde partnerschap is Qatar Airways dit jaar titelsponsor van drie Grands Prix: De Qatar Airways Grand Prix van Emilia Romagna (19-21 mei), de Qatar Airways Grand Prix van Hongarije (21-23 juli) en de Qatar Airways Grand Prix van Qatar (6-8 oktober).

Dit seizoen heeft de Formule 1 haar meest globale racekalender tot nu toe met 23 races verdeeld over 21 landen en vijf continenten. Dit weerspiegelt de snel groeiende aanwezigheid van de autosport wereldwijd en de uitgebreide internationale connectiviteit van de Qatar Airways oneworld Alliantie, die meer dan 150 landen aandoet.

Voor de tweede keer in de geschiedenis krijgen motorsportfanaten de kans om hun favoriete teams en coureurs tot het uiterste te zien gaan op het Lusail International Circuit wanneer de F1 terugkomt naar Qatar op 6-8 oktober 2023. Qatar Airways Holidays tilt het partnerschap naar een hoger niveau met een beperkt aantal all-inclusive reispakketten. De pakketten kunnen hier gereserveerd worden.