Nieuws

Opnieuw pauze in leveringen Boeing 787

SEATTLE – Boeing heeft de leveringen van de 787 Dreamliner tijdelijk gestaakt omdat het bedrijf naar eigen zegt tijd nodig heeft voor de analyse van een deel van de romp. De werkzaamheden zijn meegedeeld aan de Amerikaanse toezichthouder FAA. De veiligheid van toestellen die al zijn geleverd is niet in het geding, aldus Boeing.

De leveringen worden hervat als er volledige duidelijkheid bestaat over de het rompdeel in kwestie. Het nieuws kwam naar buiten nadat de Wall Street Journal er donderdag over berichtte.

Het euvel betreft het voorste drukschot, iets wat medio 2021 ook al opspeelde. Dat gebeurde op het moment dat de leveringen al om een andere redenen waren stilgelegd. Tussen juni 2021 en augustus 2022 werden er geen 787’s aan klanten overhandigd. Dat er ruim een half jaar later opnieuw geen Dreamliners mogen worden geleverd, is een flinke domper voor Boeing.

De FAA heeft laten weten dat de leveringen weer mogen worden hervat als Boeing de analyse naar het voorste drukschot heeft afgerond en waar nodig aanpassingen heeft doorgevoerd.