Nieuws

MARIETTA  – Indonesië heeft bij Lockheed Martin de eerste van vijf C-130J-30 Super Hercules transportvliegtuigen in ontvangst genomen. Deze verlengde versie  werd  in 2018 geselecteerd, gevolgd door een intentieverklaring in 2019. Nadien werd het  contract in september 2021 getekend tijdens een bezoek van de Indonesische minister van defensie.

Surplus
De laatste keer dat Indonesië C130s bestelde was in 2013 toen de Australische minister van defensie diens  Indonesische ambtsgenoot vijf C-130H transportvliegtuigen, een simulator en reserveonderdelen  aanbood voor omgerekend vijftien miljoen dollar. De Australische luchtmacht stelde de verouderde Herculesvariant op 30 november 2012 buiten gebruik en verving de twaalf toestellen door C-27J Spartans. De eerste C-130H arriveerde in juli 1978 op RAAF Base Richmond.

De door Indonesie gekochte vliegtuigen werden uiteindelijk bij Marshal Aerospace gemodernsieerd.

Eind 2011 kreeg Indonesië al vier C-130H’s toegezegd van Australië voor inzet bij hulpverlening na natuurrampen en noodsituaties.

1 reactie op “Eerste C-130J-30 voor Indonesië is klaar

  1. […] vliegtuigen zijn afkomstig van de Australische luchtmacht die ze voor een zacht prijsje beschikbaar […]