Nieuws

Singapore verzilvert opties acht F-35Bs

1

SINGAPORE – De Republic of Singapore Air Force (RSAF) wil in de toekomst over meerF-35B Short TakeOff/Vertical Landing (STOVL) gevechtsvliegtuigen beschikken dan de oorspronkelijk geplande vier die in 2026 geleverd moeten worden.

In eerste instantie gaf de exportcommissie van de Amerikaanse senaat in januari 2020 groen licht voor de export van in ieder geval vier F-35Bs, dertien F135 motoren en de nodige (elektronische) wapensystemen. Onderdeel van deze goedkeuring was tevens een optie voor nog eens acht F-35Bs. Die toestellen zullen nu daadwerkelijk besteld worden.

Daarmee wordt de RSAF de vijfde gebruiker van dit type dat inmiddels door het U.S. Marine Corps, het Verenigd Koninkrijk en Italië is besteld terwijl Japan de eerste toestellen in 2024 hoopt te ontvangen.

Singapore gaf in ook te kennen F-16C/D/D+ gevechtsvliegtuigen bij drie squadrons te willen moderniseren.

1 reactie op “Singapore verzilvert opties acht F-35Bs

  1. FRANS EEKHOUT schreef:

    De F 35 B en waarom niet de F 35 A ? Singapore heeft toch geen (light) carrier of wordt het ook gebruikt op een van de fregatten ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.