Nieuws

Boeing: einde productie F/A-18 nabij

F/A-18 Block III Delivery_Building 75, Aircraft Delivery Service Center_St. Louis, MO. MSF21-0031 Series.

ST. LOUIS – Vliegtuigbouwer Boeing zet in 2025 een punt achter de productie van het F/A-18-gevechtsvliegtuig. De fabrikant verwacht in dat jaar de laatste bestelde toestellen af te leveren aan de Amerikaanse marine. De productie wordt verlengd tot 2027 als een potentiële buitenlandse klant de F/A-18 Super Hornet selecteert. Boeing doelt daarmee waarschijnlijk op India.

De F/A-18 debuteerde in 1983 en is daarmee in de VS en daarbuiten al vier decennia een belangrijk onderdeel van de defensiestrategie. Er werden tot nu toe al meer dan tweeduizend toestellen uit de F/A-18-familie geleverd.

Boeing zegt dat het nog tientallen jaren ondersteuning en upgrades blijft bieden voor de wereldwijde F/A-18-vloot.

De kans dat India zorgt voor een verlenging van de productie lijkt overigens niet zo groot. India moet formeel nog een besluit nemen over de aankoop voor zijn marine, maar geeft de voorkeur waarschijnlijk aan de Rafale M. De Franse toestellen zijn al in gebruik bij de luchtmacht van India.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.