Nieuws

Russian Helicopters toont Kamov Ka-226T

ABU DHABI – Russian Helicopters holding toont momenteel tijdens de IDEX-2023 luchtvaartvakbeurs in Abu Dhabi naast de Mi-171A3 ook een op meerdere punten opgewaardeerde Ka-226T helikopter.

De modernisering van de Ka-226T maakte het mogelijk om de mogelijkheden van de helikopteroperatie verder uit te breiden, om de importvervanging van componenten te verzekeren.

De nieuwe helikopter heeft twee 630 pk sterke VK-650V turboshaftmotoren, gewijzigde rompgeometrie, verbeterde aerodynamica en meer cockpit ergonomie. De hoofdrotorkolom is gemoderniseerd, er is een mechanisme voor het inklappen van de bladen geïntroduceerd waardoor de helikopter ook met schepen mee kan.

Tegelijkertijd is de reddingsmiddelen voorbereid op voor noodgevallen met onder meer een crashbestendig brandstofsysteem en een moderne glass cockpit die ook is voorbereid op het gebruik van nachtkijkers.

Momenteel worden bij Mil en Kamov testvluchten uitgevoerd met een prototype van de opgewaardeerde Ka-226T. Ook worden er grondtesten mee uitgevoerd.