Nieuws

SYDNEY – Luchtvaartmaatschappij Qantas verzilvert negen opties op Airbus A220’s. Dat maakt het bedrijf donderdag (23 februari) bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De eerste zes maanden van het boekjaar 2022-2023 geven volgens het Australische bedrijf voldoende aanleiding om de vloot verder uit te breiden.

Qantas plaatste in mei 2022 bij Airbus een omvangrijke order. Onderdeel daarvan waren twintig A220’s te vervanging van de Boeing 717’s van dochtermaatschappij QantasLink. De A220 gaat plaats bieden aan 137 passagiers. Nog voordat de eerste geleverd is, heeft Qantas nu de order uitgebreid tot 29 toestellen.

Naast de extra A220’s investeert Qantas ook in de vloot van andere dochterbedrijven. Zo wordt een aantal gebruikte vliegtuigen uit de A320-familie gekocht, omdat de levering van nieuwe toestellen vertraging oploopt. Ook komt er een reeks geleasede Embraer 190’s voor QantasLink.

Qantas formaliseert order tientallen Airbussen