Nieuws

CHARLEROI -Het Belgische solid-state lithiumbatterijtechnologiebedrijf Solithor en luchtvaartconsortium Sonaca hebben een intentieverklaring getekend om samen veilige, high-density oplaadbare solid-state 10Ah-40Ah lithiumbatterijsystemen voor regionale vliegtuigen en stedelijke luchtmobiliteit te ontwikkelen.

Deze alliantie zal de belangrijkste activiteiten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en integratie van cellen en batterijsystemen voor het aandrijven van vliegtuigen verdelen. Solithor zal zich Sint Truiden bezig gan houden met onderzoek, ontwikkeling, testkarakterisering, formaatontwerp en de productie van de 10Ah-40Ah-cellen.

Sonaca zal in Charleroi de batterijverpakking ontwikkelen inclusief alle bijbehorende managementsystemen. Het zal ook het batterijsysteem certificeren. “De cellen zullen worden geproduceerd en vervaardigd door.

De samenwerking zal op termijn worden uitgebreid naar satellietsystemen en verdedigingssystemen.