Nieuws
Foto: Embraer

ISLAMABAD – Een nieuwe luchtvaartmaatschappij in Pakistan wil op korte termijn beginnen met binnenlandse vluchten. Het bedrijf, K2 Airways, meldt op sociale media als eerste maatschappij in het land te gaan vliegen met Embraer E190’s.

Volgens lokale media gaat het aanvankelijk om twee toestellen, waarvan de eerste inmiddels in het eigen kleurenschema is gespoten. Het doel van K2 is om de primaire steden Lahore, Islamabad en Karachi te verbinden met secundaire bestemmingen als Skardul, Gwadar en Chitral. Als de regionale vliegtuigen – en de dienstverlening – bij passagiers in de smaak vallen, verwacht K2 snel meer Embraers nodig te hebben.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Pakistian, PIA, voert ook regionale vluchten uit, maar doet dat met turboprops van ATR.

https://twitter.com/avpak3/status/1626674252450594817