Nieuws

LA ROCHELLE- De Amerikaanse vliegopleider Cirrus Aviation heeft bij Elixir Aircraft tien vliegtuigen besteld voor hun vliegschool in Saratosa. De deal werd beklonken na een bezoek van een vijfkoppige afvaardiging aan de Franse vliegtuigfabrikant. Daarbij werd poolshoogte genomen van de werkwijze van Elixir en werden twee piloot-instructeurs getraind evenals technici. Het voorlopige contract werd tijdens de EAA Airventure 2022 in Oshkosh getekend.

De tien toestellen zullen over een periode van vijf jaar geleverd worden waarbij de eerste twee dit jaar worden overgevlogen. Elixir is tevens voornemens in Saratosa een assemblagefaciliteit te openen waarbij in La Rochelle geproduceerde vliegtuigen die bestemd zijn voor de Noord-Amerikaanse markt, weer in elkaar worden gezet. Cirrus Aviation zal tevens het distributie- en klantenondersteuningsnetwerk ondersteunen dat Elixi van plan is op te zetten in de Verenigde Staten.

De in juni 2020 EASA CS-23 gecertificeerde Elixir is uitgerust met een BRS parachute, digitale Garmin/Mid Continent cockpit en een Rotax 912iS motor die een MT propeller met variabele spoed aandrijft. Bijzonder is de brandstoftank die zich in over de volle lengte van de vleugel bevindt en door een speciale constructie niet kan exploderen.
De tweezitter haalt een kruissnelheid van 140-170 kts (260-314 km/h) bij een leeggewicht van 300 kg, een nuttige lading van 280 kg en een brandstofverbruik van 16 l/h.

Ook de Airbus Flight Academy Europe bestelde in 2022 bij Elixir vier trainingsvliegtuigen.

Het toestel kan ook bij de fabrikant worden gehuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.