Nieuws

WASHINGTON – Het koninkrijk Bahrein heeft de laatste  van  twaalf   bestelde  AH-1Z Viper aanvalshelikopters ontvangen. De levering waren mogelijk dankzij toestemming  van de exportcommissie van de Amerikaanse Senaat op 1 mei 2018.

Onderdeel van de in november 2018 geformaliseerde order waren naast de twaalf Vipers  tevens 26 T-700 GE 401C motoren (waarvan twee reserve), veertien (14) AGM-114 Hellfire Missiles en 56 Advance Precision Kill Weapon System II (APKWS-II) WGU-59Bs.

Ook mochten en vijftien Honeywell Embedded Global Positioning System (GPS) Inertial Navigation Systemen worden besteld. twaalf M197 20mm kanonnen en 26 Helmet Mounted Display/Optimized Top Owl systemen.

 

In  het koninkrijk werd al gevlogen met 22 oudere AH-1s die gemoderniseerd zullen worden.

Eind 2017 mocht Bahrein bij Lockheed Martin een order plaatsen voor negentien F-16V gevechtsvliegtuigen.

De eerste Viper werd eind oktober 2021 geleverd, de laatste zes zullen in de loop van 2023 worden overgedragen.

 


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.