Nieuws

Eigen GA-bier op Amerikaans vliegveld

MURPHYSBORO – Het vliegveld Southern Illinois Airport (KMDH) heeft deze week een primeur: het eerste ‘eigen’ general aviation-bier. De St. Nicholas Brewing Company – een mini-brouwerij en restaurantzaak – zet donderdag (23 februari) de tap open.

Het horecabedrijf is een vestiging begonnen in de vorig jaar geopende nieuwe terminal van het GA-veld in Illinois. Gasten kijken uit over het drukke luchthaventerrein. De zaak beschikt over een tien meter lange bar en heeft een capaciteit van 75 zitplaatsen binnen en 50 buiten in een patio. Maar waarmee het vooral de aandacht trekt: het eigen St. Nicholas-bier wordt er lokaal gebrouwen.

Southern Illinois Airport is nu naar eigen zeggen het eerste GA-veld in de VS met een bierbrouwerij. De manager van het vliegveld krijgt de eer om donderdag het eerste tapje aan de lippen te mogen zetten.

Voor de liefhebbers: het ‘Wheelz Up’ IPA van St. Nicholas (6,6 procent alc.) heeft een duidelijk aanwezig citrus-aroma en -smaak.  

Foto’s: Southern Illinois Airport