Nieuws

CAPUA – De Italiaanse fabrikant Tecnam heeft twee P2012 Sentinel Special Mission Platforms afgeleverd bij een bedrijf dat beide toestellen zal gaan voorzien van missiesystemen. Beide vliegtuigen werden door een onbekende klant besteld ter aflossing van twee Britten Norman BN2 Defenders.

De op de P2012 Traveler gebaseerde Sentinel heeft een hoger laadvermogen, een breed scala aan sensoren en een cabine voor een of twee bemanningsleden. Ook is er plek maximaal vijf operators wanneer beide observatieluiken in gebruik zijn. De P2012 Sentinel SMP is volgens Tecnam het ultieme Special Mission Platform vliegtuig,

Het toestel heeft een maximaal startgewicht van 3.680 kg, kan tot negen uur vliegen met een nuttig lading van 1.414 kg (inclusief maximaal zes bemanningsleden van 90 kg en meer dan 300 kg missie uitrusting.