NieuwsOXNARD – De Amerikaanse vrachtmaatschappij Ameriflight heeft bij Natilus een intentieverklaring getekend voor in eerste instantie 35 onbemande Sabrewing Rhaegal-A vrachtdrones.

Sabrewing’s Rhaegal-A voltooide in september een eerste vlucht in de aanloop naar de eerste geplande leveringen in 2024.

De vrachtdrone wordt aangedreven door een 1.890 pk sterke Safran Ardiden 3 turbine en kan aworden gevoed met sustainable aviation fuel (SAF). Er wordt een nuttige lading voorzien van 2.455 kg die over een afstand van 1.000 nm (1850 km) vervoerd kan worden bij een kruissnelheid van 200 kts (370 km/h).

Kort daarvoor bestelde Ameriflight bij ook Natilus in eerste instantie twintig onbemande Natilus N3.8T Kona vrachtvliegtuigen.

Het bedrijf is een van de grootse Amerikaanse vrachtvervoerders die op ruim 200 bestemmingen in Amerika, Canada, Mexico, de Cariben en Zuid-Amerika vliegtuig. Er wordt onder meer gevlogen met tot vrachtvliegtuig omgebouwde Saab 340 B turboprops.