Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft een overeenkomst gesloten met de Staatstransportleasemaatschappij (STLC) voor de levering van 86 Mi-8-helikopters. De helikopters worden in een universele transportconfiguratie geproduceerd en tussen 2023 en 2025 worden geleverd.

Voor het vervoeren van goederen worden de helikopters uitgerust met voorzieningen voor het bevestigen van een externe ophanging. Het ontwerp voorziet ook in de mogelijkheid om medische modules te installeren, waardoor helikopters kunnen worden ingezet voor noodreddingsoperaties. Dankzij extra brandstoftanks kan het vliegbereik aanzienlijk worden vergroot. De tweemotorige Mil Mi-8 kan tot 24 passagiers of vier ton vracht vervoeren over een afstand van 495 km bij een kruissnelheid van 250 km/h.

STLC was de afgelopen jaren de grootste klant van binnenlandse helikopters. Sinds 2017 heeft de Russian Helicopters holding 132 helikopters geleverd onder contracten met het bedrijf, waaronder 51 Mi-8MTV-1s, 49 Mi-8AMTs en 32 Ansat helikopters.

Momenteel loopt de uitvoering van het contract voor de levering van 26 Mi-8MTV-1-helikopters , waarvan er twaalf in 2022 aan operators zijn overgedragen, nog eens veertien zullen in 2023 naar hun bestemming gaan.