Nieuws

STRATFORD – Sikorsky heeft opnieuw twee CH-53K helikopters afgeleverd bij het U.S. Marine Corps. Het duo werd toegevoegd aan zeven helikopters van hetzelfde type die inmiddels operationeel zijn bij Marine Corps Air Station (MCAS) New River in Jacksonville, North Carolina.

Sikorsky leverde tot op heden twee testexemplaren en sinds september 2021 achttien operationele CH-53Ks af bij het U.S. Marine Corps die in april 2022 de helikopter Initial Operational Capable verklaarde.

De U.S. Nvy gaf medio december 2022 groen licht voor de serieproductie van de zware CH-53K King Stallion transporthelikopter. Daardoor kon fabrikant Sikorsky zich op gaan maken voor een jaarproductie van twintig helikopters van dit type, waardoor er uiteindelijk 200 kunnen worden ondergebracht bij het U.S. Marine Corps als vervanger voor de CH-53E.

Er bevinden zich momenteel 48 helikopters in verschillende stadia van afbouw. De helikopter is uitgerust met geavanceerde fly-by-wire besturing.

De fabrikant deelde onlangs ook mee dat begonnen kon worden met de bouw van de eerste twaalf van achttien CH-53K Yas’ur (‘Stormvogel’) transporthelikopters voor Israël die vanaf 2025 geleverd zullen worden .