Nieuws

SHANGHAI – Het in China gevestigde TCab Tech heeft tijdens een tweede investeringsronde opnieuw miljoenen opgehaald bij nieuwe investeerders. Daardoor kan het door voormalig Terrafugia medewerkers opgerichte bedrijf ruim 25 miljoen dollar besteden an de ontwikkeling van de Time Cab (Time Cab) Tech E20 eVTOL.

TCab ontwikkelt een eVTOL met vijf zitplaatsen. Het toestel krijgt zes propellers – vier tilt-propellers die zullen worden gebruikt voor voorwaartse vlucht en overgang, en twee dubbel gestapelde vaste propellers voor lift. TCab Tech mikt op een maximaal bereik van 125 mijl (200 km) en een kruissnelheid van 162 mph (260 km/h).

In juni 2022 kondigde TCab Tech aan dat het Safran Electrical & Power heeft geselecteerd om zes van zijn ENGINeUS elektromotoren te leveren voor de E20 eVTOL. Volgens het bedrijf zullen de elektromotoren elk meer dan 100 kW (136 pk) leveren inclusief een volledig geïntegreerde motorcontroller. Het thermisch beheer zal daarbij worden verzorgd door een geoptimaliseerd luchtkoelingssysteem. Volgens Safran zijn deze motoren eind 2023 gecertificeerd.