Nieuws

Emirates lanceert humanitaire luchtbrugDUBAI – In de nasleep van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië, zet luchtvaartmaatschappij Emirates in samenwerking met de International Humanitarian City (IHC) een luchtbrug op.

De luchtbrug gaat bijdragen aan het transport van hulpgoederen en dringende medische producten, evenals materieel voor de zoek- en reddingsacties op de grond in beide landen. De eerste zending bestaat onder andere uit thermische dekens en familietenten van UNHCR, gevolgd door medische hulpgoederen en items voor beschutting van de World Health Organisation (WHO) en World Food Programme (WFP), welke geleverd worden in coördinatie met de IHC in Dubai.

In de komende dagen vervoert Emirates nog meer dekens, tenten, zaklampen, tools voor waterdistributie evenals trauma en eerste hulp kits.

Emirates SkyCargo is van plan om de komende twee weken vrachtruimte beschikbaar te stellen voor ongeveer 100 ton aan humanitaire hulpgoederen op de dagelijkse vluchten naar Istanbul. De door Emirates vervoerde goederen worden daarna afgeleverd in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië door lokale organisaties.