Nieuws

ANGOULEME – Het Frans-Japanse bedrijf Nidec Leroy-Somer is door Airbus geselecteerd om elektromotoren te ontwikkelen voor zijn toekomstige waterstof aangedreven emissievrije vliegtuigen.

Het bedrijf heeft de opdracht gekregen een reeks prototypes van elektromotoren te ontwerpen en te ontwikkelen die voldoen aan zeer hoge eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en het laagste gewicht voor het beoogde vermogen.

Het projectmanagement, ontwerp, engineering en prototyping zullen gedaan worden vanuit het hoofdkantoor in Angouleme, Frankrijk.

Prototypes, ontworpen voor prestaties en integratie in de emissievrije waterstof-brandstofcel motor van Airbus, zullen eerst op de grond worden getest. Na de initiële kwalificatie en validatie zal een tweede fase van testen tijdens de vlucht worden uitgevoerd.

Leroy-Somer is sinds 2017 onderdeel van de Japanse Nidec Group sinds 2017.