Nieuws

FORT WORTH – Bell heeft drie extra Bell 407GXi helikopters verkocht aan Global Medical Response (GMR). Deze zullen naar verwachting tegen het einde van 2023 worden geleverd. De drie Bell 407GXi’s zullen worden toegevoegd aan de 220 toestellen tellende Bell helikoptervloot van GMR die wordt gebruikt voor medische noodhulp in heel Noord-Amerika.

GMR is het grootste medische transportbedrijf ter wereld met 39.000 werknemers die meer dan 4.000 gemeenschappen bedienen. Als partner van grootschalige medische hulporganisaties als American Medical Response, Rural Metro Fire, Air Evac Lifeteam, REACH Air Medical Services, Med-Trans Corporation, AirMed International en Guardian Flight, speelt GMR een integrale rol bij het bieden van veilig vervoer naar gemeenschappen. In 2021 vervoerde GMR ruim 125.000 patiënten voor levensreddende zorg.

GMR plaatste in 2021 bij Airbus Helicopters een order voor 21 helikopters van het type H125, H130 en H135.

Life Flight Network
Daarnaast bestelde Life Flight Network (LFN) vier eenmotorige Bell 407GXi eenmotorige helikopters, waardoor de totale Bell-vloot op 29 komt met vier 429 light twins en 25 407GX-serie helikopters . LFN opereert met 27 helikopters en tien vaste vleugelvliegtuigen vanaf bases in Oregon, Washington, Idaho en Montana. Het is de grootste lucht medische operator van de Bell 407GXi in de Pacific Northwest en Intermountain West.