Nieuws

KIEV – De Oekraïense fabrikant Antonov heeft een licentieovereenkomst gesloten met Microsoft om de An-225 Mriya te mogen gebruiken in de nieuwe versie van de Microsoft Flight Simulator.

Microsoft wil de nieuwe mogelijkheid op 27 februari 2023 uitbrengen, precies een jaar na de vernietiging van het iconische vrachtvliegtuig. Ook wil het softwarebedrijf financieel bijdragen aan de herbouw van de An-225.

An-225 bemanningscommandant, hoofdpiloot Dmytro Antonov kreeg als eerste de kans om de nieuwe game van Microsoft te testen. Hij was onder de indruk van de hoge professionaliteit van het team dat aan de ontwikkeling van dit product werkte.

In zijn welkomstwoord aan de gebruikers van het product merkt Dmytro Antonov op: “Vandaag ben ik blij u te mogen verwelkomen aan boord van ’s werelds grootste transportvliegtuig An-225 “Mriya” in het spel Microsoft Flight Simulator! We zijn oprecht dankbaar voor iedereen die ons helpt deze glorieuze reus te herstellen. Ik wens je van harte dat je geniet van het prachtige, unieke gevoel van vliegen, wanneer een krachtige, onovertroffen vogel tot leven komt in je handen, wat zo mooi, gemakkelijk en gracieus aanvoelt in de lucht! Laten we moedig vliegen! Wees dapper zoals Oekraïne! Mriya komt eraan! We herstellen het samen!”

Antonov voert momenteel berekeningen en onderzoekswerkzaamheden uit met als doel het An-225-wederopbouwprogramma te ontwikkelen, dat zal worden geïmplementeerd na de beëindiging van de vijandelijkheden.