Nieuws

SEATTLE – Boeing levert in de loop van dinsdag (31 januari) de allerlaatste in serie geproduceerde Boeing 747 af. Het toestel, een 747-8F vrachtvariant zal daarbij overhandigd worden aan vrachtmaatschappij Atlas Air.

Ter gelegenheid van dit afscheid heeft horlogefabrikant Breitling de Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747 uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 747 stuks.
De kleuren van de Navitimer Boeing 747 weerspiegelen volgens Breitling het palet van het originele vliegtuig, vastgelegd in de crèmekleurige wijzerplaat met zwarte hulpwijzerplaten en de rode binnenste rekenliniaal met blauwe accenten.

De open achterkant van de kast onthult de Breitling Manufacture Calibre 01. Het is gegraveerd met “One of 747” en de zin “The Original Jumbo Jet”, als “ aangrijpend eerbetoon aan een vliegtuig dat de lucht opende en de manier waarop we reizen veranderde.”

Goedkoop zijn de uurwerken uiteraard niet: €.8750 (leren band)- 9.100 (edelstalen band)

1 reactie op “Breitling zwaait 747 met 747 horloges uit

  1. Mooie horloge als eerbetoon aan de enige echte Queen of the Sky Boeing 747 en dat laatste over de Queen of geldt niet voor een A33o neo hoe goed of Virgin dat ook van mening is. Zou er voor de laatste en helaas minder succesvolle Airbus A380 ook een speciale horloge verschijnen ? We hebben hier wel te maken met de laatste twee “vliegende dinosaurussen” in de luchtvaart, iets voor een volgende Breitling horloge ? Het lijkt mij ook een ” collectors item ” en de prijs is niet goedkoop, maar er zijn duurdere horloges op de markt. Ik heb er de centjes helaas niet, maar het zou goed passen bij mijn Boeing 747 modellen verzameling en omdat ik er meermaals wereldwijd met plezier mee heb gevolgen .