Nieuws
KC-46A F/A-18 Milestone C

WASHINGTON – De Amerikaanse overheid heeft fondsen beschikbaar gesteld voor de bouw van vijftien zogenoemde Lot 9 KC-46A Pegasus tankvliegtuigen die in 2026 geleverd moeten worden. Met de fondsen is een bedrag gemoeid van 2.35 miljard dollar.

In september 2022 werd fondsen vrijgemaakt voor de bouw van negentien Lot 8 Pegasus tankvliegtuigen Vier hiervan zijn bestemd voor de Israëlische luchtmacht, de overige vijftien voor de U.S. Airforce.

De vier KC-46A vliegtuigen voor de luchtmacht van Israël zullen bovendien uitgerust worden met het Air Refueling Operator Station 2.0. Dit viertal moet eind 2026 geleverd zijn en verouderde 707 tankers af gaan lossen.

De eerste twee vliegtuigen werden al in februari 2021 geaccepteerd, maar moesten toen nog op de laatste technologische standaard gebracht worden. De uiteindelijke order kan oplopen tot acht tankers.

1 reactie op “Boeing mag opnieuw KC-46A tankers gaan bouwen

  1. Van een eventuele aankoop van de A330 MRTT I.s.m met Lockheed Martin zal wel niks van terecht komen nu de VS enkele extra KC 46 kopen en van Israel had ik niet anders verwacht dan dat ze bij Uncle Sam gaan shoppen maar dat is vooral politiek georienteerd.