Nieuws

WASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft vrijdag (27 januari) 657 miljoen Dollar beschikbaar gesteld als garantie voor de bouw van veertig UH-60M Black Hawk helikopters voor Australië. De eerste toestellen zullen al in de loop van 2023 geleverd worden door Lockheed Martin dochter Sikorsky geleverd worden.

Australië tekende medio januari 2022 voor de aankoop van de Black Hawks nadat de exportcommissie van de Amerikaanse Senaat in augustus groen licht gaf voor de verkoop van de helikopters aan Australië. Met de aankoop van veertig helikopters van dat type, inclusief motoren, missiesystemen en training van technici en piloten, wil het land de vervroegde uitfasering van de NH90 helikopters mogelijk maken.

Canberra kondigde in december 2021 aan dat het zijn NH90-vloot vervroegd zou terugtrekken ten gunste van de Sikorsky UH-60M Black Hawk. Kort daarna meldde ook Noorwegen dat zij het NH90-programma wilde verlaten.

1 reactie op “Sikorsky kan Australische UH-60M Black Hawks bouwen

  1. Anton S. schreef:

    Maar wat gaat er straks gebeuren met al die NH90’s die nu nog overal in de wereld vliegen? Wie wil die dan hebben?