Nieuws

HAIFA- – Het Israëlische Elbit Systems Ltd heeft een vijfjarig ondersteuningscontract op zak van de NATO Support en Procurement Agency (NSPA) voor de Direct Infrared Counter Measures (“DIRCM”)-systemen die zijn geleverd aan de Multinational Multi-Role Tanker Transport (MRTT)-vloot.

Het contract omvat de oprichting van een servicecentrum, gevestigd bij NSPA, om ondersteuning en logistiek voor het systeem te bieden.

De speciale NSPA-faciliteit in Luxemburg zal de nodige expertise, uitrusting en onderhoud zal bieden aan de NAVO-MRTT-vloot die is uitgerust met het DIRCM-systeem. Het centrum zal reparaties, reserveonderdelen en onderhoudsdiensten leveren om ervoor te zorgen dat alle systemen op een optimaal niveau werken.

Daarnaast kreeg Elbit een vervolgcontract van NSPA voor een extra J-Music-systeem, onderdeel van de MUSIC DIRCM-familie. Dit op laser gebaseerde volledig autonome systeem biedt uitgebreide bescherming tegen geavanceerde hittezoekende grond-luchtraketten. Tot op heden zijn er al zeven systemen geïntegreerd, gecertificeerd en operationeel op NATO MRTT’s. Dit systeem zal ook ingebouwd worden in de nieuwe Gulfstream G650 van de Koninklijke luchtmacht.