Nieuws

WIENER NEUSTAD – Be Braziliaanse luchtvaartonderneming Aeronaves e Motores S/A (Aeromot) zal onder licentie van Diamond Canada in het Braziliaanse Porto Alegre DA62-kits gaan assembleren.

De in Brazilië geassembleerde DA62s zullen worden geleverd aan het verkoopgebied van Aeromot, dat momenteel Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay beslaat en dat sterk groeit.

Diamond Aircraft en Aeromot kijken daarbij naar een gestaag groeiende productie teneinde meer dan vijftig vliegtuigen per jaar te assembleren. De eerste leveringen worden in 2025 verwacht.

Aeromot is een in 2016 opgericht Braziliaans luchtvaarttechnologiebedrijf en de exclusieve distributeur en het geautoriseerde servicecentrum voor Diamond Aircraft in Brazilië, met vestigingen in Porto Alegre en Belo Horizonte.

Het bedrijf is een van de belangrijkste leveranciers van privé- en missievliegtuigen in Brazilië en wordt ook beschouwd als een strategisch defensiebedrijf. Aeromot heeft onlangs het CTAero-project onthuld, dat zal worden gevestigd in de stad Guaíba/RS in de zuidelijke regio van Brazilië.

De CTAero zal plaats bieden aan de lokale assemblagefabriek van de onder licentie gebouwde Diamond Aircraft DA62s.l