Nieuws

ANTWERPEN – De Belgische vliegopleider Skywings Flight Training en de European Flight Academy (de vliegschool van de Lufthansa Group) zijn een officieel partnerschap aangegaan om te beantwoorden aan de vraag naar piloten binnen de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group.

De Lufthansa Group beheert al sinds halverwege de jaren 1950 haar eigen vliegscholen. In 2017 werden de vliegscholen van de Lufthansa Group samengevoegd onder het merk European Flight Academy (EFA). Tegenwoordig leidt de academie piloten in spe op, zowel voor de maatschappijen van de Lufthansa Group als daarbuiten waarbij gebruik wordt gemaakt van een vloot van moderne vliegtuigen in Duitsland en Zwitserland.

Omdat de Lufthansa Group ook buiten deze landen aanwezig is, heeft EFA besloten om partners te zoeken in deze lokale markten. Skywings Flight Training, een Belgische vliegschool die uitsluitend opleidingen verzorgt voor toekomstige lijnpiloten, is na een uitgebreide audit nu de eerste EFA-partnerschool. Als partner helpt Skywings om te beantwoorden aan de vraag naar piloten binnen de maatschappijen van de Lufthansa Group.

Skywings-studenten krijgen kort voor hun afstuderen toegang tot een intern job-platform dat enkel toegankelijk is EFA-studenten en studenten van EFA-partnerscholen.

De Lufthansa Group speelt een toonaangevende rol op de Europese thuismarkt en beschikt over een wereldwijd verbonden netwerk van bestemmingen. De groep bestaat uit Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Eurowings Discover, Lufthansa CityLine, Lufthansa Cargo en Air Dolomiti. Daarnaast biedt de groep verschillende luchtvaartdiensten op het gebied van logistiek, catering, opleidingen enzovoort.

Momenteel staat Brussels Airlines op de eerste plaats als werkgever voor afgestudeerde Skywings-piloten (46% van de afgestudeerde Skywings-studenten is actief als piloot bij Brussels Airlines).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.