Nieuws

Derde Boeing 747-8F voor Air Belgium

2

BRUSSEL – De vloot van Air Belgium Cargo wordt opnieuw uitgebreid met twee vliegtuigen: een Boeing 747-8F en een A330-200 P2F.

De vrachtboeing is afkomstig van het Russische AirBridgeCargo die het toestel huurde bij leasemaatschappij BOC Aviation. Deze haalde het vliegtuig echter terug na het uitbreken van de Russische vijandigheden.

Air Belgium Cargo exploiteert momenteel al twee Boeing 747-8F full Freighters in opdracht van de Hongyuan Group, een Chinese logistieke dienstverlener. Deze is met 49 tevens grootaandeelhouder van Air Belgium.


Air Belgium Cargo kondigde de 747-8F operatie begin december 2021 aan. Beide negen jaar oude Boeings vlogen voorheen bij Saudi Arabian Airlines en worden gehuurd van de Duitse leasemaatschappij Aircraft Finance Germany.

Medio augustus 2022 leverden de Duitse Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) een eerste A330-200 P2F af aan de Amerikaanse leasemaatschappij Altavair. Deze bracht het toestel vervolgens in huur onder bij Air Belgium Cargo dat met drie toestellen van dit type zou gaan vliegen. Twee daarvan zijn inmiddels geleverd, de derde wordt binnenkort verwacht.

Air Belgium Cargo voert sinds begin 2021 onder de eigen operator vergunning al vrachtvluchten uit met vier Airbus A330-200F vrachtvliegtuigen voor de Franse transporteur CMA CGM Air Cargo dat zelf twee 777F toestellen bestelde bij Boeing.

De Hongyuan Group heeft bij Israel Aerospace Industries (IAI) elf 777-300ERSF vrachtvliegtuigen besteld met opties op nog eens negen van dit type. De vliegtuigen worden ondergebracht bij Air Belgium en Jiangxi Cargo Airlines.

IAI’s “Big Twin” programma tekende tot op heden vijftig ombouworders op van leasemaatschappij AerCap, Emirates, EVA Air, de Challenge Group en Cargojet. 

2 reacties op “Derde Boeing 747-8F voor Air Belgium

 1. Chris Giordano schreef:

  Dear pilootenvliegtuig.nl advertising team,

  We would like to run video ad campaigns from top brands on pilootenvliegtuig.nl for 1 year though our own player tag or VAST/VPAID tags if you have your own video player

  We gather the demand by maintaining direct partnerships with some of the biggest demand channels like Google, Appnexus, PubMatic (Top 50 demands) + Direct Advertisers like Samsung, Honda, Toyota, Starbucks, Wix, DigitalOcean etc.

  We work with multiple over 400 websites including 100 in the Europe.

  Who shall I contact?

 2. De rol van de sierlijke Boeing 747 is gelukkig nog niet uitgespeeld ofschoon de -8 versie geen verkoopsucces is geworden en alleen bij cargo airlines nog enige aftrek heeft kunnen vinden, helaas. De eigen concurrent in de vorm van de 777 is daar debet aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.