Nieuws

Zevende Saab 340B voor Legends Airways

BANGOR – De Amerikaanse onderhoud- en ombouwbedrijf C&L Aviation Services heeft opnieuw een tot vrachtvliegtuig omgebouwde Saab 340B+ turboprop ondergebracht bij de Amerikaanse vliegopleider en vrachtcharteraar Legends Airways.

Na ombouw kunnen de turboprops bij een MTOW van 13.155 kg in een vrachtruim met een inhoud van 36,25 m3 tot 4,208 kg vracht vervoeren over 935 nm (1.730 km) bij een maximale kruissnelheid van 283 kts (524 km/h op FL250 (7.260 m). Bij de sinds 2021 mogelijk conversie van een Saab 340B wordt gebruik gemaakt van een door het Zweedse Täby Air Maintenance (TAM) ontwikkelde ombouwkit.

Het Amerikaanse moederberijf C&L Aerospace wist in begin 2021 de hand te leggen op tien toestellen van dit type die werden overgenomen van Japan Air Commuter. Niet veel later kon ook de hand worden gelegd op drie Saab 340Bs die tussen april 2021 en januari 2022 door de regionale Japanse luchtvaartmaatschappij Hokkaido Air System (HAC) werden afgestoten.

Daarvan werden er zes doorverkocht naar Legends Airways die ze liet ombouwen tot vrachtvliegtuig. De operator wist vervolgens beslag te leggen op een zevende toestel dat nu na ombouw werd afgeleverd.

Legends biedt tevens vliegopleidingen aan waar studenten na hun afstuderen als First Officer aan de bak kunnen.

Saab bouwde 459 Saab 340 varianten tussen 1983 en 1999.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.