Nieuws

SYWELL AERODROME – De Britse luchtvaartdienstverlener 2Excel Aviation ondersteunt het eigen Blades Aerobatic Display Team het komend showseizoen niet langer omdat het naar eigen zeggen ‘een onhoudbaar bedrijfsmodel’ is.

Het Britse bedrijf ondersteunde dit ’team van wereldklasse’ sinds 2006 tot en met het volledige seizoen van 2022. In die tijd groeide het bedrijf van slechts vier vliegtuigen en vijf mensen naar de huidige dertig vliegtuigen en bijna 500 medewerkers waardoor de beschikbare financiële middelen binnen het snelgroeiende bedrijf moesten worden herschikt.

De belangrijkste reden om de stekker er uit te trekken was echter de voortdurende degradatie van het internationale vliegshowcircuit en daardoor minder kansen om sponsors aan het publiek te kunnen laten zien. Daarnaast speelden ook de oplopende uitdagingen in de wereldeconomie en de sterk toenemende kosten van levensonderhoud een rol bij dit besluit.

2EXCEL zal proberen alle bestaande boekingen te honoreren. De Blades-piloten zelf blijven echter gewaardeerde medewerkers die elders binnen het bedrijf ingezet zullen worden.