Nieuws

 

DUBLIN – Prijsvechter Ryanair heeft de eerste van de meer dan vierhonderd Boeing 737-800NGs in haar vloot uitgerust met Split Scimitar winglets. De maatschappij kondigde in november 2022 aan 167 miljoen Dollar te gaan investering in deze brandstofbesparende vleugelranden.

Deze vorkvormige vleugeluiteinden vervangen de traditionele opstaande vleugelranden. Ten opzichte van de standaard Blended Winglets, leveren deze Split Scimitar Winglets volgens Boeing, een extra brandstofbesparing van 1,5 procent.

Voor een Boeing 737-800NG kan die besparing oplopen tot circa honderd ton brandstof op jaarbasis. Bovendien wordt het vliegbereik met zo’n 200 km vergroot. Ryanair hoopt op deze manier jaarlijks 65 miljoen liter brandstof te besparen en 165.000 ton minder CO2 uit te gaan stoten.

65 million litres and carbon emissions by 165,000 tonnes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.