Nieuws

SOLENT – De Britse vliegtuigbouwer Britten-Norman heeft de typecertificering van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) op zak voor de Rolls-Royce M250-B17F/1 turboprop aangedreven BN2T-4S Islander.

De BN2T-4S is de grotere variant van de zuigermotor aangedreven BN2B Islander en wordt geleverd met een verhoogde MTOW van 3.855 kg. Het toestel haalt kruissnelheden tot 326km/h bij een vliegbereik van 1.595km.

De certificering is opgenomen onder FAA Typecertificaatreferentie A17EU Revisie 22, en opent nieuwe markten voor het bedrijf in de VS en internationaal.

Deze wijziging is een belangrijke mijlpaal voor Britten-Norman en vormt een aanvulling op bestaande typecertificaten voor het vliegtuig bij de UK CAA en EASA. De fabrikant werkt momenteel aan de goedkeuring van typecertificering voor de BN2T-4S Islander in India en Canada.

BN2T-4S Islanders worden al tientallen jaren geproduceerd in de Solent productiefaciliteiten van het bedrijf in Daedalus en Bembridge in het VK. Naast nieuwe vliegtuigen heeft Britten-Norman ook voorraad van in de fabriek gereviseerde tweedehands vliegtuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.