Nieuws

MOSKOU – Het Russische helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft zeven Mi-8MTV-1-helikopters overgedragen aan de Russische State Transport Leasing Company (STLC).

De bij Kazan Helicopter Plant geproduceerde helikopters zijn inmiddels geaccepteerd door operators in verschillende delen van het land.

Daarbij ontving Converse Avia de tweede helikopter binnen een jaar tijd terwijl een derde Mi-8MTV-1 werd toegevoegd aan de Krasavia vloot. Ook werd een toestel geleverd aan de regionale luchtvaartmaatschappij Jeltsovka die met de “achten” vluchten uitvoert in de regio’s Tomsk en Novosibirsk, het Krasnoyarsk-gebied, de Republiek Komi, evenals in de autonome Okrugs Yamalo-Nenets en Khanty-Mansi.

De toestellen bieden plaats aan drie bemanningsleden en maximaal 22 passagiers, die bij een maximale snelheid van 250 km/h over een afstand van 570 km vervoerd kunnen worden. Ook is het mogelijk om medische modules te installeren. Bovendien kan de Mi-8MTV-1 uitgerust worden met een voorziening voor het vervoeren van omvangrijke vracht met een gewicht tot 4 ton. Daarnaast zijn de helikopters aangepast om te worden uitgerust met extra brandstoftanks, waardoor het vliegbereik kan worden vergroot.

De leveringen vormen onderdeel van een contract met STLC die 26 helikopters van dit type bestelde.