Nieuws


VERGIATE – Oostenrijk heeft bij de Italiaanse Leonardo Company getekend voor nog eens achttien tweemotorige AW169M LUH helikopters . Het voornemen werd bekend gemaakt tijdens de levering van de eerste helikopter van dit type in december 2022.

Het land bestelde in januari 2022 achttien AW169M varianten met opties op nog eens achttien. Onderdeel van het contract zijn de levering van zes ’type B’ trainingsvarianten, twaalf ‘advanced omnirole’ helikopters en een uitgebreid training- en (reserve) onderdelen pakket.

De eerste toestellen moeten sterk verouderde Alouette III helikopters bi de landmacht gaan vervangen en moesten al vanaf eind december 2022 geleverd orden. De leveringen moeten in 2026 voltooid.

Airbus Helicopters (H145M) en Bell (429) visten achter het net bij deze lucratieve order.