Nieuws

LONDEN – De ingebruikname van de eerste Vertical Aerospace VX4’s in Japan is een klein stapje dichterbij gekomen. De Britse fabrikant heeft van Marubeni Corporation een aanbetaling ontvangen voor de levering van 25 toestellen. De Japanse investeringsmaatschappij Marubeni investeert daarmee een plek op de productielijn van de VX4.

De VX4, waarin naast de piloot plaats is voor vier passagiers, wordt momenteel door Vertical Aerospace voorzichtig getest. Het testvliegprogramma komt naar verwachting in 2023 op stoom. Marubeni hoopt in 2025 over de eerste lichting VX4’s te kunnen beschikken. In Osaka vindt dan de World Expo plaats.

Vertical Aerospace en Marubeni tekenden in september 2021 een overeenkomst voor de levering van mogelijk tweehonderd VX4’s. Met het elektrische voertuig zijn vluchten tot ruim 300 km/h mogelijk over een afstand van 160 km. Vertical ontving tot nu toe orders en toezeggingen voor 1.400 exemplaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.