Nieuws

WIENER NEUSTAD – Diamond Aircraft heeft via haar Asian Aerospace Services distributeur drie DA42 MPP (Multi Purpose Platform) verkenningsvliegtuigen overgedragen aan de Royal Thai Air Force (RTAF). De Thaise luchtmacht bestelde in 2008 de eerste zes van deze vliegtuigen, maar breidde dat aantal uit naar meer dan dertig MMPs meerdere toepassingen.

De drie ieuwste drie DA42 MPPs zullen worden toegevoegd aan de bewakings- en verkenningsvloot van RTAF 402 Squadron. Het trio is uitgerust met hoogwaardige sensortechnologie voor het snel verzamelen van milieu gegevens die kunnen worden gebruikt voor onder meer rampenbestrijding en -monitoring, het genereren van overstromingsmodellen.

De vliegtuigen kunnen daarnaast worden uitgerust met bewaking- en verkenningsmissiesystemen. De laatste drie DA42 MPP’s werden geleverd met een uitgebreid pakket grondbewerkingsstations, reserveonderdelen, trainingen en een aankoop- en ontwikkelingsprogramma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.