Nieuws

MOSKOU – De Russische luchtvaartautoriteiten hebben de Klimov TV7-117ST-01 turboprop motor goedgekeurd voor binnenlands gebruik. De goedkeuring volgde na een 150 uur omvattend testprogramma waarbij verschillende brandtests werden uitgevoerd. In de beginfase vonden eveneens vliegproeven plaats waarbij de motor was gemonteerd aan een Ilyushin Il-76LL vliegend laboratorium.

De TV7-117ST-01 drijft een AB112-114 propeller aan, heeft een startvermogen van 3.100 pk en wordt volgens de fabrikant bestuurd door een innovatief elektronisch BARK-65SM FADEC systeem.

Door de typegoedkeuring kan het testprogramma met de Ilyushin Il-114-300 weer worden opgestart. Dit programma werd eind augustus 2021 stopgezet na het verongelukken van het prototype van het Il-112B transportvliegtuig op 17 augustus 2021.

De IL-114-300 moet plaats gaan bieden aan 68 passagiers waarbij de ergonomisch gevormde stoelen in een 2×2 opstelling zullen worden geplaatst. Daarnaast moet er sprake zijn van optimale verlichting en airconditioning. Gemikt wordt op een vliegbereik van 4.800 km bij een kruissnelheid van ruim 500 km/h. Daarbij moet het toestel kunnen landen op en starten vanaf onverharde banen en inzetbaar zijn bij temperaturen liggend tussen -50 en +45 graden Celsius.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.