Nieuws
NASA has selected Boeing and its industry team to lead the development and flight testing of a full-scale Transonic Truss-Braced Wing (TTBW) demonstrator airplane.

ARLINGTON – De Amerikaanse lucht- en ruimtevaartorganisatie NASA heeft het industrieteam van Boeing geselecteerd om de ontwikkeling en testvluchten te leiden van een volledig Transonic Truss-Braced Wing (TTBW) demonstratievliegtuig.

Bij het TTBW-ontwerp is sprake van ultradunne vleugels met grotere grotere spanwijdte die ondersteund worden door struts. Deze vleugels maken montage van geavanceerde voortstuwingssystemen mogelijk, iets wat momenteel nog onmogelijk is door te weinig ruimte onder de huidige configuraties.

Voor het demonstratievliegtuig zal Boeing elementen uit bestaande vliegtuigen combineren met geheel nieuwe componenten. In combinatie met de verwachte vooruitgang in voortstuwingssystemen, materialen en systeemarchitectuur, kan een vliegtuig met één gangpad en een TTBW-configuratie het brandstofverbruik en de uitstoot tot 30% verminderen in vergelijking met de meest efficiënte vliegtuigen van vandaag met één gangpad.

De gedemonstreerde en geteste technologieën zijn onderdeel van het Sustainable Flight Demonstrator (SFD) programma die bij toekomstige ontwerpen mogelijk kunnen leiden tot baanbrekende verbeteringen op het gebied van aerodynamica en brandstofefficiëntie.

Het SFD-programma heeft tot doel de inzet van de burgerluchtvaartindustrie te bevorderen om tegen 2050 netto nul koolstofemissies te bereiken, evenals de doelen die zijn uiteengezet in het Amerikaanse Aviation Climate Action Plan van het Witte Huis. De financiering van NASA via de SFD Space Act Agreement bedraagt ​​in totaal 425 miljoen dollar.

Het SFD-programma zal ook tot 725 miljoen dollar aan financiering door Boeing en zijn industriële partners aanwenden om het demonstratieprogramma vorm te geven en te voorzien in de vereiste middelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.