Nieuws

Voorbereiden op een (lange) vlucht

Als piloot is het belangrijk om je goed voor te bereiden op een lange vlucht, zowel fysiek als mentaal. Hieronder volgen een paar tips om je hierbij te helpen.

Neem goed afscheid van het thuisfront
Voordat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt, is het goed om aan je kind(eren) uit te leggen wat je precies gaat doen. Waar gaat de vlucht heen? Hoe lang zal de vlucht duren? Hoeveel nachten ben je van huis? Zij kunnen ondertussen vragen stellen, terwijl ze lekker met hun knuffel bij je op schoot zitten.

Zorg voor voldoende slaap voor de vlucht
Een goede nachtrust is essentieel om fit te blijven tijdens een lange vlucht. Probeer minstens een paar dagen voor de vlucht vroeg naar bed te gaan en een vast slaapschema te houden.

Eet gezond en hydrateer je goed
Probeer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamines en mineralen en drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Je kunt natuurlijk in het vliegtuig eten (de maaltijden zijn tegenwoordig natuurlijk goed), maar ook een broodtrommel met naam meenemen waar de door jouw kind(eren) zelfgebakken cupcakes in zitten. Zo nu en dan een tussendoortje om je wakker te houden is natuurlijk altijd een goed idee. Hoewel een goed gesprek met de copiloot je ook wel scherp houdt.

Oefen regelmatig fysieke activiteiten
Het is belangrijk om in goede conditie te zijn om een lange vlucht aan te kunnen. Probeer regelmatig te sporten en oefeningen te doen die helpen om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren, zoals wandelen en het doen van beenoefeningen.

Bereid je mentaal voor
Probeer te ontspannen en te mediteren voor de vlucht. Dit helpt om stress te verminderen en een helder hoofd te houden tijdens de vlucht.

Maak een checklist voor de vlucht
Zorg dat je alle belangrijke documenten bij de hand hebt, zoals je paspoort en controleer of alle systemen in de cockpit in orde zijn voordat je de lucht in gaat.

[Dit bericht bevat gesponsorde content]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.