Nieuws

TOULOUSE – Airbus heeft een beeld vrijgegeven van wat zijn toekomstige A320neo zou kunnen zijn in maritieme patrouilleversie. Ook komt er mogelijk een vergelijkbare variant van de Dassault Falcon X zakenjet.

Het Franse directoraat-generaal Bewapening (DGA) deelde donderdag (12 januari) mee dat het een aanbesteding had uitgeschreven bij Airbus en Dassault om een ​​nieuw maritiem patrouillevliegtuig voor te stellen, dat de 22 Atlantic 2s van de Franse marine na 2030 moet gaan vervangen

De projecten zijn respectievelijk gebaseerd op de A320neo en de Falcon 10X, en de DGA specificeert daarbij dat elke vliegtuigfabrikant “een oplossing moet bieden die voldoet aan de behoeften van de Franse marine in de periode na 2030”.

Met systemen om “open te blijven staan ​​voor samenwerking met andere Europes e partners”, kunnen de bestudeerde innovaties betrekking hebben op “de verbetering van sensoren, communicatiemiddelen, de introductie van logica gebaseerd op AI (kunstmatige intelligentie) of op de integratie van nieuwe wapens”, aldus het persbericht van de DGA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.