Nieuws

CAPUA – Tecnam heeft een nieuw bedrijfslogo onthuld. Het in 1948 door Luigi en Giovanni Pascale opgerichte bedrijf beslaat daardoor verschillende luchtvaarttijdperken. Om 75 jaar luchtvaart te vieren, werd besloten het huidige logo aan te passen om zowel het erfgoed als de uitdagingen van de toekomst te combineren en een nieuwe visie op vrijheid, passie voor vliegen en zorg voor de planeet te inspireren.

Toen de gebroeders Pascale aanvankelijk met Partenavia startten en in de jaren tachtig Tecnam oprichtten, maakte de General Aviation-markt een van de moeilijkste tijden door. De missie van Tecnam was daarom destijds het produceren van onderdelen voor andere fabrikanten zoals Boeing, ATR, Agusta-Westland.

In de jaren negentig verwierf Tecnam zich een leidende positie in de branche aan de vooravond van de Light Sport Aviation-revolutie Het Tecnam-logo dat vele jaren luchtvaart kenmerkte, heeft in de loop der jaren uitstekend werk geleverd, waardoor deze Italiaanse vliegtuigen wereldwijd herkend worden.

Nieuw logo
Als prominente vertegenwoordiging van het bedrijf, de mensen en het merk is het nieuwe logo dynamisch, modern en energiek. Het heeft een strak, gestroomlijnd ontwerp dat een gevoel van voorwaartse beweging en vooruitgang uitstraalt.

Geïnspireerd door de universele dubbele vleugels, die de dualiteit van de gebroeders Pascale vertegenwoordigen, de twee pijlers van Tecnam: de piloot en de fabrikant, beide (met elkaar) verbonden door de passie voor luchtvaart

Het hoofdkleurenschema is een levendige blauwe tint.Het weerspiegelt de focus van het bedrijf op innovatie en vooruitstrevend denken. De Italiaanse vlag die in het merk is verwerkt, is niet alleen een verwijzing naar het Italiaanse erfgoed, maar omvat ook een duidelijk statement. Het rood symboliseert passie, de stuwende kracht achter al onze ondernemingen, terwijl het groen de inzet voor een schonere, duurzame planeet benadrukt.

Als een wereldwijd actief bedrijf, met dochterondernemingen in de VS en Australië en vertegenwoordigd in meer dan zestig landen, handhaaft Tecnam naar eigen zeggen met trots zijn Italiaanse oorsprong en “made in Italy” creativiteit.

Boven: het nieuwe bedrijfslogo, onder het oude logo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.