Nieuws

HAIFA – Elbit Systems Ltd heeft een contract in de wacht gesleept met een waarde van ongeveer 180 miljoen dollar van het Israëlische Israëlische Ministerie van Defensie (IMOD )voor de levering van een nieuw Mission Training Center (MTC) voor de F-16-vloot van de Israëlische luchtmacht.

Het nieuwe MTC wordt toegevoegd aan het bestaande MTC, dat als onderdeel van het contract wordt geüpgraded. Beide MTC’s zullen de kwaliteit van de pilotentraining verbeteren en het aantal trainingsvluchten voor de F-16 en F-15 vliegtuigbemanningen van de Israelische lichtmacht verdubbelen.

Het nieuwe MTC zal tien simulatoren krijgen met geavanceerde hoge resolutie displays, nauwkeurige wapensimulatie en Elbit’s arenagenerator, die samen simulatie van zowel huidige als toekomstige slagveld omgevingen mogelijk maken.

Elbit zal het MTC na levering ook exploiteren en onderhouden. Het contract wordt gespreid over een periode van drie jaar met een extra periode van vijftien jaar, inclusief exploitatie- en onderhoudsdiensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.